Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Γέφυρα de Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας».

Δρομολογήθηκε οριστικά και θα πραγματοποιηθεί η στερέωση και αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας de Bosset, μακροχρόνιο όνειρο και επιδίωξη για τον Δήμο Αργοστολίου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη διήμερη επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κ. Γεωργαλίδη στον νομό, υπεγράφη η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου της «Αποκατάστασης και Ενίσχυσης της Γέφυρας de Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας».
Η σχετική πράξη εντάσσεται στον Αξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.100.000 ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αντικειμένου 21 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Φορέας υλοποίησης θα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και θα επιβλέπεται από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι εντάχθηκε, όχι μόνον η στατική στερέωσή της - όπως ατυχώς είχε επιχειρηθεί προ διετίας στο Γ' ΚΠΣ από όπου τελικά και απεντάχθηκε -, αλλά και της μορφολογικής αρχιτεκτονικής της αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: